Tarih: 09.03.2021 00:28

BioNTech`in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin: Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın ilk onaylanan koronavirüs aşısını geliştiren Alman merkezli ilaç şirketi BioNTech`in kurucusu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, CNN International`a konuk oldu. Şahin, salgınla mücadeleyi ve aşı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi.

"DOLABIMIZDA AŞI KALMAMALI"

Salgında endişe verici konunun mutasyonlu virüs olduğunu kaydeden Uğur Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere`de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" diye konuştu. Aşı çalışmalarındaki stratejilerinden bahseden Prof. Şahin, şunları söyledi: "Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız."

AŞILAMADA 5-11 YAŞ GRUBUNA GEÇİLDİ

Aşılama çalışmalarında yeni yaş grubuna geçildiğini dile getiren Prof. Dr. Uğur Şahin, "12-15 yaş arasındaki çocukları aşıladık. Şimdi 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok önemli. Okulların açılmasını da destekleyecek." ifadesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —