Tarih: 06.03.2021 23:51

Filistin`de Kovid-19 nedeniyle 19 kişi daha hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi`nde 1826 kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. 

Vakalardan 1689`unun Batı Şeria`da, 137`sinin ise Gazze Şeridi`nde görüldüğü aktarıldı. 

Kovid-19`a yakalanan 19 hastanın daha vefat etmesiyle toplam can kaybının 2 bin 333`e, vaka sayısının da 218 bin 628`e yükseldiği kaydedildi. 

Hastalardan 150`sinin durumunun ağır olduğu, 195 bin 394 kişinin ise iyileştiği bildirildi. 

Geçen ay günlük vakaların 1000`in altına düştüğü Filistin`de, özellikle Batı Şeria`da Kovid-19 salgınındaki endişe verici artış göze çarpıyor. 

Batı Şeria`daki durum nedeniyle yaklaşık 5,2 milyon nüfusa sahip Filistin genelinde son günlerde günlük vaka sayısı 1500`ün üzerinde seyrediyor. 

VATANDAŞLARINI AŞILAYAN İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR 

Uzmanlar, İngiltere varyantı mutasyonlu virüsün hızla yayılması ve yaşanan aşı sıkıntısı nedeniyle Filistin`deki vaka sayılarının arttığını belirtiyor. 

Vatandaşlarını hızla aşılayan İsrail, uluslararası toplumdan gelen eleştirilere rağmen işgali altındaki Batı Şeria ile abluka uyguladığı Gazze Şeridi`nde yaşayan Filistinlilere yeterli miktarda aşı vermeme konusunda direniyor. 

İsrail, sağlık çalışanlarının aşılanması için Filistin yönetimine sadece 5 bin doz aşı verilmesini kararlaştırmış ve bu karar doğrultusunda 1 Şubat`ta Batı Şeria`ya 2 bin doz aşı göndermişti. 

Filistin yönetiminin Rusya`dan temin ettiği 10 bin doz Sputnik V aşısı, 4 Şubat`ta Batı Şeria`ya ulaştırılmıştı. 

Tel Aviv yönetimi, 21 Şubat`ta Birleşik Arap Emirlikleri`nin gönderdiği 20 bin dozluk Sputnik V aşısının Gazze`ye girişine müsaade etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —