Tarih: 06.03.2021 23:45

Son dakika! Yunan eş ve Türk anne arasındaki davada flaş gelişme! Kazandı...

Facebook Twitter Linked-in

Haberin Tüm Fotoğrafları

 İzmirli Dilek Güneş, Selanikli Georgios Tsakiridis ile evliliği sırasında dünyaya gelen kızları 3 yaşındaki Melis`in velayeti için verdiği zorlu hukuk savaşında her geçen gün yeni bir zafer kazanıyor. Son olarak boşanma davasının görüldüğü İzmir 1`inci Aile Mahkemesi de, ara kararla küçük Melis`in geçici velayetini anne Dilek Güneş`e verdi.

İlgili Haber Türk annenin umudu, iki emsal kararda

Uluslararası çocuk kaçırma iade davasının görüldüğü İzmir 7`nci Aile Mahkemesi ise, Melis`in velayetini, 2017 yılının Eylül ayında babaya vermişti. Anne Dilek Güneş`in başvurduğu, Bölge Adliye Mahkemesi 2`nci Hukuk Dairesi, 2018 yılının Ocak ayında, çocuğun psikolojik açıdan sorun yaşayacağı gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozmuştu. 7`nci Aile Mahkemesi`nde yeniden görülen davada, ilk kararın aksine babanın iade talebi reddedilmişti.

Kararı bu kez de baba Georgios Tsakiridis temyiz etmişti. Bölge Adliye Mahkemesi 2`nci Hukuk Dairesi, ilk kararının aksine Melis`in babasına iadesine, Yunanistan`a götürülmesine izin vermişti. Hem yerel mahkemenin hem de Bölge Adliye Mahkemesi`nin aynı dosyaya iki farklı karar vermesinden sonra dava Yargıtay 2`nci Hukuk Dairesi`ne gitmiş ve Daire de, Melis`in babasına iade edilmesi kararını onamıştı.

İlgili Haber Yunanistan velayeti Türk anneye, Türkiye velayeti Yunan babaya verdi

SAYGI HAKKININ İHLALİ

Karar üzerine kızı Melis`i yanına alıp kayıplara kavuşan Dilek Güneş, Avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığıyla Anayasa Mahkemesi`ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi`nde, ön incelemeden sonra dosya, `önemli kategoride` değerlendirilip, komisyon yerine direkt 1`inci bölüme sevk edildi. Yüksek Mahkeme, yapılan incelemelerin ardından kararı, Anayasa`nın 20`nci maddesinde güvence altına alınan aile hayatına saygı hakkının ihlali olarak değerlendirip, bozdu. Anayasa Mahkemesi`nin kararı ile mahkeme, dosyayı yeniden yargılama yapılması için 7`nci Aile Mahkemesi`ne geri gönderdi. Bir sonraki duruşmada da Anayasa Mahkemesi`nin kararı doğrultusunda Melis`in Türkiye`de kalması kararı çıktı. Böylece anne Dilek Güneş, bir kez daha hukuk zaferi kazandı.

KARARI YARGITAY`IN ONAMASI BEKLENİYOR

AVUKAT Mehmet Emin Keleş, "Karar bizleri son derece mutlu etmiştir. Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi`nin kararı bozmasının ardından, annenin lehine karar verdi. Şimdi kararı Yargıtay`ın onamasını bekliyoruz" dedi.

Yeni Asır - Fatih ŞENDİL

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —