Bitlis`te şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbecilerine bu sözlerle tepki göstermişti

Bitlis`te şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz darbecilerine bu sözlerle tepki göstermişti

Bingöl`den Bitlis`in Tatvan ilçesine gitmek üzere saat 13.55`te havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu, 2`si ise yaralandı. Şehit olanlar arasında yer alan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş`ın 15 Temmuz darbe girişimi akşamında İncirlik üssünde oynadığı önemli rol ve şehit cenazesinde gösterdiği tepkisi hatırlandı.

"ONLAR TÜRK ASKERİ DEĞİL KATİLLER"

Yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını görevini yürüten Osman Erbaş, 15 Temmuz FETÖ`cü darbe girişimi akşamı, darbecilere karşı gelerek Adana`da İncirlik üssünün darbeye dahil edilmemesinde önemli bir rol oynamıştı. Darbe girişiminde şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana`da Sabancı Merkez Camii`ndeki düzenlenen cenaze törenine katılan Erbaş, "Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller" diyerek tepki göstermişti.

Kolordu Komutanı Erbaş ayrıca, cenaze töreninde 3 şehidin ailelerine sarılıp "Ağlamayın" diyerek teselli etmiş, "Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz" demişti.

OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Yozgat`ın Yerköylü`nde dünyaya geldi. Erbaş, ilk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra askeri okuldan başarı ile mezun oldu. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.