Tarih: 03.03.2021 13:00

Türkiye saç ekiminde en çok tercih edilen ülke

Facebook Twitter Linked-in

Son yıllarda başarılı sağlık hizmetleriyle dünyada ön plana çıkan Türkiye, saç ekimi operasyonlarıyla da adından söz ettiriyor. Antalya da doğal ve tarihi güzellikleri ve uzman hekimleriyle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Körfez ülkeleri ve Rusya?dan gelen hastalara hem kısa bir tatil hem de sağlık hizmetiyle, dikkat çeken iller arasında yer alıyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, Türkiye’nin koronavirüs pandemisinde de sağlık alanında kendi kendine yeten olanakları ve birçok gelişmiş ülkeye örnek olan sağlık politikalarıyla sağlık hizmeti konusunda rüştünü ispatladığını belirtti. Sağlık turizmi kapsamında saç ekimi operasyonlarının en çok rağbet gören tedavilerden biri olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, saç ekiminin Türkiye’de 1990’lı yılların başlarından bu yana uygulanan bir operasyon olduğunu ve Türkiye’nin başta Avrupa ülkelerinden olmak üzere Körfez ülkelerinden ve Rusya’dan bir çok hasta kabul ettiğini söyledi. Dr. Erdoğan, deneyimli uzman hekimler, gelişen teknolojinin doğru kullanılması, her saç tipine uygun saç ekimi yöntemlerinin doğru seçimi ve rekabet edilebilir fiyat politikaları sayesinde Türkiye’nin saç ekimi sağlık turizminde en çok rağbet gören ülkelerin başında geldiğini ifade etti.


ABD’DEN SONRA İKİNCİ ÜLKE TÜRKİYE


Türkiye’deki saç ekimi operasyonlarının dünya standartlarına uygun olarak en gelişmiş teknolojilerle yapıldığını vurgulayan Dr. Erdoğan, bunun yanı sıra Türkiye’nin fiyat politikasında da diğer ülkelerden çok daha cazip durumda olduğunu kaydetti. Dr. Erdoğan, “Fiyata, konaklama, havalimanı, otel, hastane transferleri, kan tetkiki, tedavi giderleri ve postoperatif bakım kiti de dahil olunca bu durum Türkiye’yi daha cazip hale getiriyor. Uzman ve deneyimli hekimlerin saç ekiminde hizmet vermesi, hastaya kaliteli sağlık hizmeti sunulması ve beraberinde kısa bir tatil olanağı, saç ekimi düşünen kişilerin ülkemize gelmesinde etken oluyor" dedi. Günümüzde bir çok hastanenin dünyanın en büyük ve en prestijli sağlık akreditörü olan JCI (Joint Commission International) tarafından akredite edildiğini sözlerine ekleyen Dr. Erdoğan, Türkiye’nin, ABD’den sonra JCI tarafından onaylanmış en fazla sağlık kuruluşuna sahip ülke olduğunu belirtti.


HASTA 3 GÜN SONUNDA ÜLKESİNE DÖNEBİLİYOR


Saç ekimi için yurt dışına seyahat etmenin hastalar için zor bir karar olduğunu da hatırlatan Dr. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bu süreçte, hastalar öncesi ve sonrası fotoğrafları görmek, doktor ile fikir alışverişinde bulunmak ister. Yurtdışında alanında uzman bir hekime ulaşmak oldukça zor ve pahalıyken ülkemizde dünya standartlarında eğitim almış tecrübeli hekimlere ulaşmak oldukça kolaydır. Ülkemizde kalifiye sağlık danışmanları bu süreci oldukça kolaylaştırarak hastanın bütün sorularını cevaplayan ve ilk günden itibaren tedavi sonrası takibe kadar süreci yakından takip ederler. İngiltere veya ABD gibi ülkelerde saç ekimi yaptırmak için 2-3 ay gibi uzun bir randevu bekleme süresi gereklidir. Ülkemizde hastaların böyle bir bekleme süresine de ihtiyacı yoktur. Hasta online konsültasyon yapıldıktan sonra uçak biletini alır, ardından saç ekim randevusu planlanır. Planlanan tarihten 1 gün önce ülkemize gelen hastanın havalimanından oteline özel transferi sağlanır ve hasta ertesi gün saç ekimi operasyonuna alınır. İki gün sonra ilk saç yıkama işlemi ve bakımı hastaya anlatıldıktan sonra hasta üçüncü gün sonunda ülkesine geri dönmeye hazırdır."


HEM TEDAVİ HEM TATİL


Türkiye’nin kültürel ve coğrafi zenginliği, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yeme-içme kültürünün saç ekimi için ülkemizi seçen hastalara ayrıca keyifli bir tatil de sunduğunu anlatan Dr. Erdoğan, “Özellikle güney illeri, soğuk ülkelerden gelen hastaları doğası ve iklimi ile cezbediyor" dedi. Antalya’nın sıcak iklimi ve muhteşem Akdeniz kıyı şeridi sayesinde dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten Dr. Erdoğan, kentin deneyimli doktorları ve son teknolojik saç ekim yöntemleriyle de mükemmel bir destinasyon olduğunu vurguladı.


ÇOĞUNLUĞU ERKEK HASTALAR


Gelen hastaların çoğunluğunun erkek hastalar olduğunu söyleyen Dr. Erdoğan, kadınların ise saç ön çizgisi ve kaş ekimi için Antalya’ya geldiklerini belirtti. Hastaların hekimlere web siteleri, sosyal medya hesapları ve sağlık turizmi acenteleri üzerinden ulaştığını ifade eden Dr. Erdoğan, saç ekiminde çok başarılı sonuçlar alındığını sözlerine ekledi. Saç ekiminden sonra ekilen saç köklerinin kabuklanıp dökülme aşamasından sonra yerine tutunması için 2,5 ay gibi bir sürede uyum sürecine ihtiyacı olduğunu kaydeden Dr. Erdoğan, bu aşamadan sonra tutan saç köklerinin, 6 ay gibi kısa bir sürede uzamaya başladığını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —