Tarih: 24.02.2021 07:55

Brezilya, BioNTech/Pfizer`ın Kovid-19 aşısının yaygın kullanımını onayladı

Facebook Twitter Linked-in

 

ANVISA`dan yapılan yazılı açıklamada, "17 günlük bir analiz sürecinin ardından Anvisa, yaygın kullanım için ilk Kovid-19 aşısını onayladı. BioNTech/Pfizer aşısının güvenliği, kalitesi ve etkinliği, Brezilya vatandaşının sağlığını korumak için çalışmalarına devam eden Anvisa çalışanlarının teknik personeli tarafından değerlendirildi ve onaylandı." ifadelerine yer verildi. 

Böylece, BioNTech/Pfizer tarafından geliştirilen "BNT162b2" aşısı, Brezilya`da yaygın kullanım onayı alan ilk Kovid-19 aşısı oldu. 

Yaygın kullanım onayı almasına rağmen, aşıdan Brezilya`da henüz bulunmuyor. Brezilya hükümeti ile üretici şirket arasındaki görüşmeler, üreticinin anlaşmada aşının muhtemel yan etkilerinin sorumluluğunu almadığına dair madde bulundurması nedeniyle sekteye uğramıştı. 

Yaklaşık 6 milyon kişinin aşılandığı ülkede hali hazırda Çinli ilaç şirketi Sinovac`ın geliştirdiği CoronaVac ve Oxford-AstraZeneca`nın aşılarının acil kullanım onayı bulunuyor. 

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya`da, 247 binden fazla kişinin hayatına mal olan Kovid-19, bugüne kadar 10 milyonu aşkın kişide görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —