Tarih: 24.02.2021 07:55

El Chapo`nun uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan eşi cezaevinde kalacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Guzman`ın 31 yaşındaki eşi Emma Coronel Aispuro, Dulles Uluslararası Havalimanında pazartesi günü yakalanmasının ardından bugün video konferansla hakim karşısına çıktı. 

Yapılan çevrimiçi duruşma sonucunda hakim, Aispuro`nun cezaevinde kalmasına yetecek kadar delil olduğuna hükmederek sanığı cezaevine gönderdi. 

Guzman`ın eşinin tutuklu yargılanmasına devam edileceği kaydedilirken, savcılık Aispuro`nun "Sinaloa" karteli içinde etkili bir pozisyonda olduğunu ve kocasının uyuşturucu kaçakçılığı işlerine birçok bakımdan yardım ettiğini savundu. 

ABD Adalet Bakanlığı, El Chapo (cüce) lakaplı Guzman`ın 31 yaşındaki eşini uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle pazartesi günü Virginia eyaletinde tutuklandığını açıklamıştı. 

Aispuro`nun ABD`ye eroin, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu maddeleri getirmekle suçlandığı kaydedilmişti. 

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika`da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016`da tekrar yakalanmış ve ABD`ye iade edilmişti. 

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütünün elebaşı olmakla suçlanan El Chapo, 17 Temmuz 2019`da ABD`nin New York eyaletinde görülen duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —