Dünya bu gelişmeyi takip ediyor! Meksika bilgi istedi

Dünya bu gelişmeyi takip ediyor! Meksika bilgi istedi

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD`de uyuşturucu kaçakçılığından hapiste olan Joaquin Guzman`ın eşi Emma Colonel Aispuro`nun dün neden tutuklandığına ilişkin ABD makamlarından daha fazla bilgi verilmesini umduğunu söyledi.

Ulusal Saray`daki günlük basın toplantısında bir konuşma yapan Obrador, Meksikalı uyuşturucu karteli liderinin eşi Aispuro`nun tutuklanmasına ilişkin, "ABD hükümetinin bize daha fazla bilgi vermesini umuyorum bu ancak onların aydınlatabileceği bir konu." ifadesini kullandı.

ABD Adalet Bakanlığı, El Chapo (cüce) lakaplı Guzman`ın 31 yaşındaki eşini uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle dün Virginia eyaletinde tutuklamıştı.

Aispuro`nun ABD`ye eroin, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu maddeleri getirmekle suçlandığı kaydedilmişti.

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika`da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016`da tekrar yakalanmış ve ABD`ye iade edilmişti.

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütünün elebaşı olmakla suçlanan El Chapo 17 Temmuz 2019`da ABD`nin New York eyaletinde görülen duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aispuro, Dulles Uluslararası Havalimanında pazartesi günü yakalanmasının ardından bugün video konferansla hakim karşısına çıktı.

Yapılan çevrimiçi duruşma sonucunda hakim, Aispuro`nun cezaevinde kalmasına yetecek kadar delil olduğuna hükmederek sanığı cezaevine gönderdi.

İlgili Haber Son dakika: Ve ABD duyurdu... Dünyada son haber!



Dünya bu gelişmeyi takip ediyor! Meksika bilgi istedi
Anahtar Kelimeler:
24.2°