Gara`da 13 vatandaşımızı şehit eden teröristin çok sayıda saldırının sorumlusu olduğu ortaya çıktı

Gara`da 13 vatandaşımızı şehit eden teröristin çok sayıda saldırının sorumlusu olduğu ortaya çıktı

Gara`da 13 vatandaşımızı şehit eden teröristin kimliği Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Meclis`te düzenlenen özel oturumda açıklanmıştı. Bakan Akar, Gara`da 13 vatandaşı şehit eden PKK`lı teröristin sözde mağara sorumlusu `Sorej` kod adlı terörist Kamuran Ataman`ın turuncu listede arandığını söylemişti. Bakan Akar, operasyon sırasında teslim olan teröristin ifadesine göre, sözde mağara sorumlusu olan terörist Kamuran Ataman`ın 13 vatandaşın şehit edilmesinden sorumlu olduğunu bildirmişti.

ÇOK SAYIDA SALDIRININ SORUMLUSU

Sorej kod adlı terörist Kamuran Ataman`ın katıldığı belirlenen terör örgütü PKK`nın kanlı saldırılarından bazıları şöyle:

"2 Eylül 2012`de Beytüşşebap ilçesinde, PKK`lı teröristlerin güvenlik noktalarına düzenlediği saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. 3 Temmuz 2016`da Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde PKK`lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve askeri lojmanlara eş zamanlı uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırması sonucu 1 asker şehit oldu. Teröristin ayrıca 2016 ve 2017 yıllarında El Yapımı Patlayıcı (EYP)`li saldırılar ve yol kesme eylemlerine katıldığı belirlendi.

`SOREJ` KOD ADLI KAMURAN ATAMAN KİMDİR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM`de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve Gara`da şehit edilen 13 vatandaşımız ve operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, Meclis`te düzenlenen özel oturumda, Gara`da 13 vatandaşı şehit eden PKK`lı teröristin sözde mağara sorumlusu `Sorej` kod adlı Kamuran Ataman isimli terörist olduğunu ve turuncu listede arandığını bildirdi.

Bakan Akar, teröristin 2017`den önce Beytüşşebap bölgesinde birçok katliama katıldığını ve buradan bir şekilde kaçarak Kamışlı`da, Derik`te 2017-2018 yıllarında sözde cephe sorumlusu olarak görev yaptığını bildirdi. Akar ayrıca, teröristin hastalandığı ya da yaralandığı için Derik`ten Gara`ya gönderildiğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Hilal Öztürk



Gara`da 13 vatandaşımızı şehit eden teröristin çok sayıda saldırının sorumlusu olduğu ortaya çıktı
Anahtar Kelimeler:
24.2°