Katar, Erbil`e düzenlenen roket saldırılarını kınadı

Katar, Erbil`e düzenlenen roket saldırılarını kınadı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Irak`ın Erbil kentine düzenlenen ve sivil yerleşim birimlerini de hedef aldığı anlaşılan roket saldırılarını kınadığını bildirdi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak`ta itidalli politika izlenmesi çağrısında bulunularak, bölgede güvenlik ve istikrarı koruyacak şekilde olayları tırmandırmaktan kaçınılması gerektiği belirtildi. 

Saldırının şiddetle kınandığı ifade edilen açıklamada, nedeni ve gerekçesi ne olursa olsun Katar`ın her türlü şiddet ve terörü reddeden tutumunun değişmediği kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca, olayda hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu. 

ERBİL`E YÖNELİK ROKET SALDIRISI 

ABD`li güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, dün gece ABD askerlerinin konuşlu olduğu Erbil Uluslararası Havalimanı ve kente toplam 14 roketle saldırı düzenlenmişti. 

Saldırıda, 1 sözleşmeli personel hayatını kaybetmiş, 3 sivil, 5 sözleşmeli personel ve 1 ABD askeri olmak üzere 9 kişi yaralanmıştı. 

Saldırıyı Irak`taki eylemlerde daha önce ismi duyulmayan "Saraya Evliya ed-Dam" adlı bir grup üstlenmişti. 

Olayın ardından bölgesel ve uluslararası bazı basın organlarında saldırının arkasında İran ve ona yakın grupların olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. 

Erbil`deki ABD hedeflerine 30 Eylül 2020`de de Musul`daki Haşdi Şabi milislerinin kontrolündeki bölgelerden 6 roketle saldırı düzenlenmişti.



Katar, Erbil`e düzenlenen roket saldırılarını kınadı
Anahtar Kelimeler: roket saldırısı
24.2°