Tarih: 17.02.2021 04:15

AB`de Mart-Kasım 2020 döneminde ortalamadan 450 bin fazla ölüm kayıtlara geçti

Facebook Twitter Linked-in

 

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk ve ikinci dalgalarının görüldüğü nisan ve kasım aylarında ortalamanın üzerindeki ölüm sayıları en yüksek seviyelerine ulaştı. 

2020`nin Nisan ayında ortalamadan yüzde 25 fazla ölüm gerçekleşirken, bu oran, ikinci dalganın yaşandığı Kasım`da yüzde 40`a yükseldi. Yaz aylarında aynı oran yüzde 2-3 civarında seyrederken Eylül`de yüzde 8, Ekim`de yüzde 17 oldu. 

Kasımdaki en fazla artış yüzde 90 ile Bulgaristan, Polonya ve Slovenya`da görüldü. Bu ülkelerden sonra yüzde 60 ile Belçika, yüzde 50 ile Avusturya geldi. 

Normalden fazla ölüm sayıları Kovid-19 salgınının yaşandığı döneme denk gelse de Eurostat ölüm sebeplerinde ayrım yapılmadığını, bu istatistiklerin tüm ölümleri içerdiğini bildirdi. 

İstatistiklerin salgının ölümcül etkisi hakkında yine de genel bir fikir verdiği, sadece Kovid-19 kaynaklı ölümleri hesaplamanın ülkelerin farklı sınıflandırma ölçütleri nedeniyle doğru bir karşılaştırma imkanı tanımayacağı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —