Tarih: 14.02.2021 01:45

Seri tecavüzcü Rus eski polis, nefes kesen operasyonla yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

KKTC`de film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. Başkent Lefkoşa`da Merkezi Cezaevi`nden 8 Şubat gecesi firar eden seri tecavüzcü Rus eski polis müfettişi Alexander Satlaev, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlı`ğına bağlı Polis Özel Harekat birimleri geniş çaplı operasyon düzenledi. Özel eğitimli köpeklerin de katıldığı operasyon sonucu seri tecavüzcü Satlaev, Girne`deki bir adreste yakalandı.

BOŞ BİR DAİREDE SAKLANDI

Firari seri tecavüzcü Alexander Satlaev`nin, Girne`deki Doğanköy Aydın Tepe Sokaktaki boş bir dairede saklandığı sırada yakalandığı öğrenildi. Rus uyruklu Alexander Satlaev`in Ağustos 2020`de geldiği KKTC`nin Girne kentinde, bir kadına güç kullanarak, hırsızlı ve cinsel taciz suçuyla hapse mahkum olduğu kaydedildi.

CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ

Seri tecavüzcü daha sonra Satlaev`in Lefkoşa`daki Merkezi Cezaevi`nde 4 yıllık hapse mahkum olduğu ve 8 Şubat`ta cezaevinden firar ettiği ifade edildi.

RUSYA`DA SUÇ DOSYASI KABARIK

Öte yandan, yakalanan firari Satlaev`in Rusya`da da suç dosyasının kabarık olduğu ifade edildi. Satlaev`in, Rusya`da 4 kadına tecavüz ettiği, 7 kadına ise tecavüze teşebbüs suçundan hapse atıldığı ve 5 Mart 2019 tarihinde serbest bırakıldığı kaydedildi. Rusya`daki Chemal Bölge Mahkemesinin eski başkanının oğlu Alexander Satlaev, 2012 yılında Altay Ekonomi ve Hukuk Akademisi`nden mezun olmasının ardından, Altay Cumhuriyeti Rusya Araştırma Komitesi`nin (ICR) bölümünün kıdemli müfettişliğine atandı. Seri tecavüzcünün, aynı yılın Aralık ayında Valentina isimli kadına cinsel tacizde bulunarak ilk suçunu işlediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —