Son dakika: Ankara`da terör operasyonu! 9 gözaltı

Son dakika: Ankara`da terör operasyonu! 9 gözaltı

Gelen son dakika haberine göre; Ankara`da PKK/KCK-PYD/YPG siyahlı terör örgütü lehine faaliyette bulunduğu tespit edilen Suriye vatandaşı 10 şüpheliden, 9`u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK- PYD/YPG`nin faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik çalışma başlatıldı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Başkent`te yaşayan Suriye uyruklu 10 kişinin, geçmiş dönemde Suriye`de PYD/YPG içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüt adına kurye-işbirlikçilik yaptıkları yönünde bilgiler elde edildi. Bunun üzerine şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin eş zamanlı operasyonunda 10 şüpheliden 9`u yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin aramalarında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirken, 1 şüphelinin yakalanması çalışmaları sürüyor.

PKK/KCK-PYD/YPG`nin, etkin istihbarat ve başarılı operasyonlarla malzeme ve eleman aktarımında kullandığı yurtiçindeki kurye/işbirlikçi ağının deşifre edildiği, özellikle Suriye`den sığınan mülteciler üzerinden yeni bir milis-işbirlikçi ağı oluşturma gayreti içinde olduğu belirtildi.

 

 



Son dakika: Ankara`da terör operasyonu! 9 gözaltı
Anahtar Kelimeler: operasyonu Operasyonu
24.2°