İnce tehdidi İYİ Parti`yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı

İnce tehdidi İYİ Parti`yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı

İYİ Parti`nin Olağan Kongresi`nden sonra partide başlayan küskünler hareketi İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ`ın ihracı, Adana Milletvekili İsmail Koncuk`un istifasıyla sonuçlandı. CHP`de 3 milletvekilinin istifa etmesinin ardından İYİ Parti`de küskün milletvekillerinin de istifa edebileceği iddialar arasında yer aldı.

AKŞENER TOPARLANMA HAREKETİ BAŞLATTI

CHP ve İYİ Parti`de muhalif vekillerin, dün CHP`den istifasını açıklayan Muharrem İnce`nin kuracağı partiye katılacağı iddiaları üzerine, Genel Başkan Meral Akşener harekete geçti. Akşener`in, parti içinde `toparlanma hareketi` başlattığı belirtildi. Ümit Özdağ mahkeme kararıyla geri dönerken, Özdağ ile birlikte hareket eden vekillerin de partiye yeniden kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

MUHALİF İSİM AYTUN ÇIRAY`A KRİTİK GÖREV

Akşener ilk adımı İzmir Milletvekili Aytun Çıray`a genel merkezin en prestijli makamlarından `siyasi başdanışmanlık` görevini vererek attı. Akşener, uzun süre bu milletvekillerinin görüşme taleplerini geri çevirirken, onları ve taleplerini görmezden gelmişti. Ancak, yeni kurulan partiler özellikle CHP`den istifasını açıklayarak yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran Muharrem İnce, İYİ Parti`nin paniklemesine ve yeni stratejiler belirlemesine neden oldu.

VEKİLLER İLE BİR ARAYA GELECEK

Akşener, yeni parti kurma çalışmaları karşısında, olası bir dağılmanın önüne geçmek için adım attı. Akşener`in kurultay sürecinden bu yana rahatsız olan diğer milletvekillerini de görüşmeye davet ettiği ve bu görüşmelerin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.

ÖZDAĞ`IN İHRACI RAFA KALDIRILDI

Partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ`ın mahkeme kararıyla geri dönmesinin ardından, yeni bir karar için bekleneceği belirtildi. Özdağ için yeni bir ihraç kararı rafa kaldırılırken, Özdağ`ın bu süre içeresinde izlenilmesi, partiye zarar verecek bir adım atmadığı sürece partide kalmasından yana karar alınacağı ifade edildi.

KONCUK`UN İNCE`NİN PARTİSİNE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan, Ümit Özdağ`ın yanında yer alan ve İYİ Parti`den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk`un önümüzdeki günlerde Muharrem İnce`nin kuracağı partiye geçeceği öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı



İnce tehdidi İYİ Parti`yi hareketlendirdi! Vekil kaybetmek istemeyen Akşener önlem aldı
Anahtar Kelimeler:
24.2°