Karaman YHT test sürüşleri başladı

Karaman YHT test sürüşleri başladı

Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı test sürüşleri başladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237  kilometrelik  Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya- Karaman hattının 102  kilometrelik kısmı üzerinde test sürüşlerine dün Çumra İstasyonu`ndan başlanıldığını duyurdu. Yapım çalışmasına 2012 yılında başlanan Konya- Karaman hat kesiminde; altyapı, üstyapı, elektrifikasyon işleri ile istasyon düzenleme işleri tamamlanarak, elektrikli olarak işletmeye alındı. Bu hat kesiminde planlandığı şekilde ve kademeli olarak sinyalizasyon testlerine dün itibariyle başlandı.  

İlk olarak Kaşınhan-Çumra İstasyonları arasında başlanan dinamik tren testleri, 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Sinyalizasyon sistemi test prosedürüne uygun olarak yürütülen çalışmalarda açık hat ve istasyon içi sinyalizasyon sistemlerini ayrı ayrı testleri demir yolu aracı ile yapılıyor.

Test sürüşleri 15 Mart`a kadar devam edecek. Mayıs ayı sonu itibariyle de işletmeye açılacak 102 kilometre uzunluğundaki hatta yük taşımacılığı da yapılacak. Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illeri hızlı demir yolu ağlarına bağlanmış olacak. Hat işletmeye açıldıktan sonra Karaman`dan hareket eden bir yolcu Konya üzerinden Ankara veya İstanbul`a YHT ile ulaşım sağlayabilecek. Konya- Karaman hattı arasında 21 araç alt geçit, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi bulunuyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ


Kaynak: Demirören Haber Ajansı