Tarih: 10.02.2021 01:34

Azil oturumu öncesi Trump`a şok

Facebook Twitter Linked-in

ABD`de 6 Ocak tarihinde gerçekleşen Kongre baskınında halkı "isyana teşvik" etmekle suçlanan eski başkan Donlad Trump hakkındaki azil duruşması bugün başlıyor.

Al Jazeera`daki haberde, baskın sonrası suçlu bulunanlardan bazılarının eski ABD Başkanı`nın ifadelerini savunmaları için kullandıkları belirtildi. Baskın sırasında polis memurlarına sopayla vurduğu gerekçesiyle suçlu bulunan 20 yaşındaki Emanuel Jackson`ın avukatı Brandi Harden, müvekkili için 22 Ocak`taki duruşma öncesi tahliye talebinde bulunduğu kaydedildi.

Tahliye talebi reddedilen Harden`ın mahkeme dosyasında yer alan ifadesinde Trump`ın "Ülkemizi asla zayıflıkla geri almayacaksınız, güç göstermelisiniz ve güçlü olmak zorundasınız. Cehennem gibi savaşmazsan, artık bir ülken olmayacak." sözleriyle bu kişileri kışkırttığını yazdığı belirtildi.

Harden`ın, mahkeme dosyasına müvekkilinin suçunun niteliği ve koşullarının, dönemin ABD Başkanı`ndan esinlenilen bir olayın merceğinden görülmesi gerektiğini yazdığı ifade edildi.

Jackson`ın haricinde suçlananlardan bazılarının da mahkeme dosyasına bu tür savunmalar koydukları aktarıldı.

ABD`de 6 Ocak`taki Kongre baskınında halkı "isyana teşvik" etmekle suçlanan ve ülke tarihinde 2. kez azil istemiyle yargılanan ilk başkan olan Donald Trump`ın Senatodaki azil yargılaması bugün başlıyor.

5 kişinin hayatını kaybettiği kanlı Kongre baskınının ardından 14 Ocak`ta Temsilciler Meclisindeki oylamada, "halkı isyana teşvik etmekle" suçlanan Trump`ın suçlu olup olmadığına Senato Genel Kurulu karar verecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —