Tarih: 08.02.2021 08:21

Boğaziçi protestolarıyla ilgili destek paylaşımları yapan Beyza Buldağ tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Boğaziçi Üniversitesi`ne rektör olarak atanan Melih Bulu`yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, tutuklu ve gözaltına alınan öğrencilerle ilgili paylaşımlar yaptığı için İzmir`de gözaltına alınmıştı.

İstanbul Adliyesine sevk edilen Beyza Buldağ, savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

2 SUÇTAN TUTUKLANDI

`Boğaziçi Dayanışması` isimli Twitter hesabını yönettiği ve paylaşımları gerekçesiyle hakkında `Suç işlemeye alenen tahrik etme` ve `halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme` suçlarından tutuklama talep edilen Buldağ, Sulh Ceza Hakimliği`nce tutuklandı.

TUTUKLAMA SAYISI 9 OLDU

Boğaziçi protestoları sırasında son olarak Beyza Buldağ`ın da tutuklanmasıyla birlikte, toplam tutuklu sayısı 9 oldu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği`nden konuyla ilgili yapılan açıklamada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde yapılan paylaşımlarla ilgili çalışma yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada "Diriliyoruz, @Diriliyoruz1" rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen M.Ü. isimli şahıs İstanbul`da, "Boğaziçi Dayanışması, @boundayanisma" rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen B.B. isimli şahıs İzmir ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, Bugün mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —