Tarih: 07.02.2021 03:05

Rekabet Kurulu, BluTV`nin Discovery`ye devrini onayladı

Facebook Twitter Linked-in

Rekabet Kurulu, bazı şirketlerin devralma işlemlerine izin verdi. Kurumun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına göre, BluTv İletişim ve Dijital Yayın Hizmetleri AŞ`nin ortak kontrolünün Discovery Inc`nin tek kontrolündeki Discovery Communication Europe Limited tarafından devralınması işlemi onaylandı.

YÜZDE 35 ORTAĞI OLDU

Devralmayla birlikte Discovery, BluTV`nin yüzde 35 ortağı oldu. Stratejik ortaklık, BluTV platformunda Discovery içeriklerinin yayınlanmasını da kapsıyor. Bu ortaklıkla Türk izleyiciler, Discovery`nin global ve yerel markalarından tüm içerikleri ve Eurosport`un premium spor yayınlarını BluTV`de izleyebilecekler. Discovery, ayrıca BluTV`nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında kullanabilecek.

TÜRKİYE`DE YÜZDE 44 PAZAR PAYINA SAHİP

Yapılan araştırmaya göre en çok tercih edilen video akış platformu, yerli bir dizi ve film platformu olarak hizmet veren BluTV oldu. Pazar payının yüzde 44`üne sahip olan BluTV`yi, dünya genelinde hizmet veren Netflix takip etti. Netflix`in 2020`nin son çeyreğindeki pazar payı yüzde 25 olarak açıklanırken üçüncü sırada ise Amazon Prime Video, yüzde 18`lik pazar payı ile karşımıza çıkmış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —