Tarih: 07.02.2021 03:03

Bomba iddia! CHP`nin `Ak saçlıları`na 3 taleple gidildi, gerçekleşirse İnce istifa etmeyecek

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Gürkan Hacır, CHP`den istifa ederek Memleket Hareketi`ni partileştireceği beklenen Muharrem İnce ile ilgili edindiği kulis bilgisini paylaştı.

3 VEKİL `AK SAÇLILAR`LA GÖRÜŞTÜ

Gürkan Hacır; CHP eski milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın ve Metin Lütfü Baydar`ın CHP`nin `Ak Saçlıları` olarak bilinen CHP`nin eski genel başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ayrı ayrı görüştüklerini söyledi.

"BÖLÜNMELER İYİ SONUÇ VERMİYOR"

Hacır, daha sonra ise 3 eski genel başkanın Deniz Baykal`ın evinde bir araya geldiklerini, "Bölünmelerin CHP tarihinde hiç iyi sonuç vermediğini, iktidar alternatifinin bu şekilde kaçırıldığını" ifade ederek görüş birliğine vardığını hatta Deniz Baykal`ın "Kimse ayrılmamalı biz bu işin acısını çok çektik" dediğini aktardı.

3 TALEPTE BULUNULDU, İNCE DESTEK VERDİ

Hacır, "3 eski vekilin 3 talebinin olduğunu öğrendim. Cumhurbaşkanı adayı ve genel başkan seçiminin parti üyeleri tarafından yapılması. İki dönem başarısız olan genel başkanın o koltukta kalamayacağına ilişkin bir tüzük düzenlemesi. Bu 3 madde dile getiriliyor. `Bir ayrışma olmasın, parti bölünmesin` diye gayret içerisinde oluyorlar. Daha sonra ise Muharrem İnce`yi aradım. İnce de, `Bana bunları söylediler, böyle bir şey olursa ben neden gideyim? Gitmem. Ama partide demokrasi kalmadığı için gidiyorum. Bu koşullar gerçekleşirse gitmem. Bu maddelerin kabul edileceğine dair pek bir ihtimal görmüyorum` dedi" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU`NDAN RANDEVU İSTENMİŞ

Hacır, "Ancak şunu belirteyim; 3 eski genel başkan, 3 eski milletvekiline bu konuda diplomasi trafiğini yürütmeleri için onay vermiş. Kemal Bey`den randevu istenmiş. Kemal Bey de İzmir dönüşü bu 3 milletvekilini kabul edecek. Ve bir görüşme trafiği başlayacak" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —