ABD, Libya`da geçici yönetimin seçilmesini memnuniyetle karşıladı

ABD, Libya`da geçici yönetimin seçilmesini memnuniyetle karşıladı

ABD yönetimi, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı ve üyeleri ile Başbakan`ın belirlenmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, basın mensuplarına telefonla yaptığı brifingde, Libya`daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Price, Libya`da geçici yönetimin belirlenmesine desteklerini, "Bu haberi memnuniyetle karşılıyoruz. İstikrarlı ve güvenli bir Libya`ya ve 2021 Aralık ayında seçimlerin yapılmasına zemin hazırlayacak BM öncülüğündeki bu sürecin sonucunu tamamıyla destekliyoruz." sözleriyle dile getirdi. 

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde dün İsviçre`de toplanan LSDF üyelerinin oylaması sonucunda, 24 Aralık 2021`de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti. 

Liste yöntemine göre yapılan oylamada, Menfi ve Dibeybe`nin yanı sıra Başkanlık Konseyi yardımcıları olarak Musa el-Koni ve Abdullah el-Lafi`nin bulunduğu liste, 74 üyeden 39`unun oyunu almıştı. 

Akile Salih, Fethi Başağa, Usame Cuveyli ile Abdulmecid Seyfunnasr`dan oluşan ve ikinci tura kalan diğer liste ise 34 oyda kalmıştı.