Tarih: 05.02.2021 02:16

Son dakika: Cenazeler karıştı; koronavirüsten ölen kişiyi görenler karantinaya alındı

Facebook Twitter Linked-in

ALMANYA`da hayatını kaybeden Mustafa Özdemir (70) ile Mehmet Zeki Yıldırım`ın cenazeleri karıştı. Türkiye`ye getirilip Trabzon`da toprağa verilen Mehmet Zeki Yıldırım`ın cenazesi, mezar yeniden kazılıp çıkarılarak memleketi Elazığ`a gönderildi. Elazığ`da teşhis için morga giden Yıldırım`ın yakınları ise Özdemir koronavirüsten öldüğü için karantinaya alındı. 

Almanya`da 1 hafta önce koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Trabzonlu Mustafa Özdemir ile yine aynı ülkede, öğrenilemeyen nedenle vefat eden Elazığlı Mehmet Zeki Yıldırım`ın cenazeleri, yurt dışındaki işlemlerinin ardından uçakla Türkiye`ye gönderildi. Mustafa Özdemir`in yakınları Trabzon Havalimanı`nda teslim aldıkları cenazeyi, salgın önlemleri eşliğinde Akçaabat ilçesi Akçaköy Mahallesi`nde toprağa verdi.

Elazığlı Mehmet Zeki Yıldırım`ın yakınları ise kente getirilen cenazeyi teşhis etmek için morga gitti. Ancak cenazenin Yıldırım`a ait olmadığı belirlendi. Yapılan araştırmada, cenazelerin karıştığı saptandı. Yıldırım`ın cenazesinin Trabzon`da toprağa verildiği, Mustafa Özdemir`in cenazesinin ise Elazığ`a getirildiği tespit edildi. Morga teşhis için giden Yıldırım`ın yakınları, Özdemir koronavirüsten yaşamını yitirdiği için karantinaya alındı.

Akçaabat ilçesindeki mezar yeniden kazılıp, Mehmet Zeki Yıldırım`ın cenazesi çıkarılarak Elazığ`a yollandı. Mustafa Özdemir`in cenazesi de Trabzon`a gönderildi. Mustafa Özdemir`in cenazesi Akçaabat`ta toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —