İngiltere Çin`in resmi televizyonu CGTN`nin lisansını iptal etti

İngiltere Çin`in resmi televizyonu CGTN`nin lisansını iptal etti

İngiliz medya denetim kuruluşu Ofcom, ülkede İngilizce yayın yapan Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) yayın lisansının iptal edildiğini açıkladı.

Ofcom tarafından yapılan soruşturmada, CGTN`nin lisansını elinde bulunduran Star Çin Medya Limited (SCML) şirketinin, CGTN`nin yayınlarında editöryal sorumluluğa sahip olmadığı sonucuna varıldığı belirtildi.

Ofcom`dan yapılan açıklamada, SCML`nin ülkede, "lisanslı hizmetler üzerinde kontrol sahibi olmaya" ilişkin yasal şartları karşılamadığı ve bu nedenle yasal bir yayın lisansı bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

CGTN`ye yasal şartları yerine getirmesi için yeterli süre verildiği kaydedilen açıklamada, "Yayıncı ve izleyicinin ifade özgürlüğü haklarını da dikkate alarak yaptığımız değerlendirme sonucunda CGTN`nin İngiltere`de yayın lisansının iptal edilmesine karar verdik." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, geçen yıl Hong Kong`da düzenlenen protestolara ilişkin yapılan yayınlarda tarafsızlık ve gizlilik kurallarını ihlal ettiği için CGTN`ye yaptırım uygulanmasına ilişkin sürecin de devam ettiği aktarıldı.

Ofcom, geçen yıl temmuz ayında, CGTN`ye tarafsızlık kurallarını ihlal ettiği ve haberlerinde baskı altında alınan itirafları yayımladığı gerekçeleriyle 3 soruşturma başlatmıştı.

CGTN`nin İngiliz gazeteci Peter Humphrey`in baskı altında alınan itiraflarını yayımlamasının İngiltere yayın yönetmeliklerinin ihlali olduğuna hükmedilmiş ve ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı açıklanmıştı.



İngiltere Çin`in resmi televizyonu CGTN`nin lisansını iptal etti
Anahtar Kelimeler:
24.2°