Husiler, ABD`nin Suudi Arabistan`a Yemen`de verdiği desteği sona erdirmesinden memnun

Husiler, ABD`nin Suudi Arabistan`a Yemen`de verdiği desteği sona erdirmesinden memnun

Yemen`deki İran destekli Husiler, ABD Başkanı Joe Biden`ın, "ülkesinin Yemen`deki savaşta Suudi Arabistan`a verdiği askeri desteği sona erdirdiği" yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

 

Husilerin sözde Dışişleri Bakanı Hişam Şeref, Lübnan Hizbullahı`na yakın El-Meyadin kanalına Biden`ın kararına ilişkin açıklamada bulundu. 

Şeref, "ABD tarafından Yemen`deki savaşı durdurmak ve ülkeye yönelik kuşatmayı kaldırmak için atılacak her türlü çabayı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi. 

Kanal ayrıca ismini açıklamadığı Husi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Husiler ile ABD`nin yeni yönetimi arasında bir haftadır görüşmeler olduğu iddiasına yer verdi. 

ABD Başkanı Joe Biden, Yemen`deki durumu öncelediklerini vurgulayarak, ülkesinin Yemen`deki savaşta Suudi Arabistan`a verdiği askeri desteği sona erdirdiğini ve ilgili silah satışlarını durdurduğunu açıkladı. 

Siyasi istikrarsızlığın uzun süredir devam ettiği Yemen`de yönetimi ele geçirmek isteyen İran destekli Husiler, 2014`ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015`ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.