Tarih: 31.12.2020 09:34

Wraith Kryptos`un ilk ipucu açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Rolls-Royce Motor Cars, bir süre önce detaylarında gizemli ipuçları saklanan Wraith Kryptos modelini tanıtmıştı.

Tüm bilmeceyi çözen kişiye Rolls-Royce tarafından eşsiz bir hediye verileceği duyurulmuşken, İngiliz üretici, modelde gizli bulmacaların ilk ipucunu paylaştı.

Wraith Kryptos Koleksiyonu`ndaki 50 aracın her biri, Rolls-Royce Bespoke Tasarımcısı Katrin Lehmann tarafından oluşturulan bir şifre ile süslendi.

Daha önce Lehmann, anahtarı bulmanın gizemli kodu ortaya çıkarmanın ilk adımı olduğunu söylemişti. Bugün ise Rolls-Royce, markanın sembolü Spirit of Ecstasy`nin Kryptos kelimesini kod olarak gizlediğini açıkladı. Bu yedi deşifre edilmiş karakter, müşterilere Wraith Kryptos`un karmaşık ön panosundaki harfleri tanımlamaya başlarken keşif yolculuklarında yardımcı olacak.

Müşteriler, Şubat 2021`den itibaren markanın Whispers uygulaması aracılığıyla kodu kırma çabalarını göndermeye davet edilecekler. Bulmacayı ilk tamamlayan kişiye benzersiz ve prestijli bir ödül verilecek.

Goodwood, West Sussex`teki Rolls-Royce fabrikasında sadece tasarımcı ve İcra Kurulu Başkanı`ndan oluşan iki kişi şifrenin tam çözünürlüğünü biliyor. Tasarımcı ve İcra Kurulu Başkanı. Cevap, CEO`nun kasasında kapalı bir zarf içinde saklı.

Kaynak: Carmedya.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —