Karadeniz`de sıcak saatler! Rus savaş uçağından ABD`nin güdümlü füze destroyerine taciz

Karadeniz`de sıcak saatler! Rus savaş uçağından ABD`nin güdümlü füze destroyerine taciz

Rusya`ya ait savaş uçağı Karadeniz`de faaliyetlerini sürdüren ABD`nin güdümlü füze destroyerinin yakınında alçak uçuş yaptı.

RUSYA ABD`NİN SAVAŞ GEMİSİ HAMLESİNE ANINDA YANIT VERDİ

ABD`nin güdümlü füze destroyeri USS Donald Cook`un Karadeniz`e ulaşıp görevine başlamasının ardından Rusya`dan Karadeniz kıyılarında ABD`yi tedirgin eden hamleler gelmeye devam ediyor. 25 Ocak`ta, Karadeniz`e ulaşmasından sonra Rus hava kuvvetlerine ait SU-30 ve SU-24 tipi savaş uçakları ABD gemisinin her hareketini yakından takip ediyor. Rusya`nın bir sonraki hamlesi ise Kırım kıyılarına "Bastion" kıyı füze sistemlerini yerleştirmek oldu.

RUS SAVAŞ UÇAĞI HIZLA GEMİNİN YANINDAN GEÇTİ

Karadeniz`de, ABD`nin varlığından oldukça rahatsız olan Rusya tarafından yeni bir adım daha geldi. USS Donald Cook savaş gemisinden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre Rus hava kuvvetlerine ait SU-24 tipi savaş uçağı alçak uçuş yaptı. Rus uçağı, Karadeniz`de ilerleyen ABD gemisinin bulunduğu noktaya alçaldıktan sonra hızla geminin hemen yanından geçti. Rus uçağının tehlikeli yakınlaşması gemideki ABD askerleri tarafından da izlendi.