İngiltere`de, Kovid-19`un Güney Afrika kaynaklı yeni türü 105 kişide görüldü

İngiltere`de, Kovid-19`un Güney Afrika kaynaklı yeni türü 105 kişide görüldü

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Güney Afrika kaynaklı yeni türüne 105 kişide rastlandığını, bunlardan 11`inin seyahat geçmişlerinin bulunmadığını ve bu türün görüldüğü bölgelerde kapsamlı test uygulaması başl

 

Hancock, Başbakanlık Ofisi 10 Numara`da düzenlediği basın toplantısında ülkedeki vaka sayıları ve Kovid-19 aşılama programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ülkede son 1 haftada 931 bin 204 kişiye Kovid-19 aşısının yapıldığını ve aşının birinci dozunu yaptıranların sayısının 9 milyon 200 bini aştığını kaydeden Hancock, öncelikli grupta yer alanların tamamını 15 Şubat`a kadar aşılamayı hedeflediklerini aktardı. 

Hancock, Fransız ilaç firması Valneva`dan bugün 40 milyon doz daha Kovid-19 aşısı sipariş ettikleri, bununla İngiltere`nin sipariş ettiği aşı miktarının 400 milyon dozun üzerine çıktığı bilgisini paylaştı. 

Ülkede 105 kişide Kovid-19`un Güney Afrika kaynaklı yeni türüne rastlandığını ve bunlardan 11`inin seyahat geçmişlerinin bulunmadığını kaydeden Hancock, bu yeni türe rastlanan bölgelerde kapsamlı test uygulaması başlatacaklarını vurguladı. 

Hancock, Pfizer-BionTech, Oxford-AstraZeneca ve Moderna Kovid-19 aşılarının Güney Afrika kaynaklı yeni türüne karşı etkili olduğunu vurguladı. 

AB ile Kovid-19 aşısının tedarikine yönelik yaşanan sorunların çözümünde geçen hafta sonu "yapıcı ilerleme" sağladıklarını ifade eden Hancock, tüm dünyanın aşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



İngiltere`de, Kovid-19`un Güney Afrika kaynaklı yeni türü 105 kişide görüldü
Anahtar Kelimeler: mutasyon koronavirüs
24.2°