Tarih: 29.01.2021 16:34

Ülkücülerin sembol ismi Aşık Sefai`den yıllar sonra gelen Ahmet Kaya itirafı: O gece beni aradı

Facebook Twitter Linked-in

Aylık çıkarılan `Ayarsız` isimli dergide Mehmet Yusuf Savaş tarafından, Ülkücü camianın önde gelen sanatçılarından Aşık Sefai ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye Aşık Sefai`nin Ahmet Kaya ile ilgili anısı damga vurdu.

"NEREDESİN MERT DÜŞMANIM NEREDE?"

"Ahmet Kaya`nın sizinle ilgili `Bana Sefai`yi verin bütün solcu sanatçılar sizin olsun` şeklinde bir cümlesi olduğu söyleniyor. Kendisiyle hayattayken bir irtibatınız oldu mu?" şeklindeki soruya yanıt veren Aşık Sefai, "O cümle, Unkapanı`nda konuşulmuş. O meclisteki arkadaşlar anlattı. Sohbet esnasında, `Sağda sanatçı mı var?` diye konuşuluyormuş. Kendisi de Allah rahmet eylesin, öldü gitti. Ölüden şeytan bile elini çekiyor. `Ne demek` demiş, `Soldaki sizin sanatçı gördüğünüz insanlar sizin olsun, bize Sefai`yi verin` demiş. Bu böyle bir de Bostancı Kültür Merkezi`nde programa çıkmıştım. Slogan atıyorlardı, `Vur, vur inlesin Ahmet Kaya dinlesin` diye ben de saz kestim. `Ya kardeşim niye bağırıyorsunuz` dedim `Ahmet Kaya mert düşman. Adam içindekini söylüyor. Bir söz vardır, `Neredesin mert düşmanım, nerede/ Namert dostlar dolaşır yörede` Ama bu çok tehlikeliydi. Salonda hava buz gibi düştü" ifadelerini kullandı.

Aşık Sefai

AHMET KAYA O AKŞAM ARAMIŞ

O akşam Ahmet Kaya`nın kendisini aradığını belirten Aşık Sefai, şöyle devam etti: "O gece 02:30 gibi numarayı nereden bulduysa, aradı, `Benim için söylediğin ifadelere istinaden aradım. Sen de benim mert düşmanımsın,` dedi teşekkür etti, kapattı. Bir de Frankfurt`ta konserlerimiz aynı güne denk geliyormuş. Benimki ile çakışmasın, Sefai Baba`ya sıkıntı çıkmasın diye programını bir hafta sonraya ertelemiş. Bunu bana (Türk-İslam) Federasyon`dan sonra söylediler."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —