Son dakika... İtiraz reddedildi! Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...

Son dakika... İtiraz reddedildi! Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...

Rusya`da mahkeme, Putin muhalifi Aleksi Navalni`nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Navalny, 22 Ağustos 2020`de Omsk`tan özel bir uçakla Berlin`deki Charite Hastanesine nakledilmiş, Rusya`ya döner dönmez Moskova`daki havaalanında 17 Ocak`ta gözaltına

Rusya`da mahkeme, itirazları reddederek Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi Aleksi Navalni`nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

NAVALNY`NİN TUTUKLANMASI

Rusya`nın Tomsk şehrinden Moskova`ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020`de uçağa binen Navalnıy`ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak, Omsk şehrine inmişti. Omsk`taki hastaneye kaldırılan Navalnıy`ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

Navalny, 22 Ağustos 2020`de Omsk`tan özel bir uçakla Berlin`deki Charite Hastanesine nakledilmişti. 44 yaşındaki Navalnıy, tedavi gördüğü Almanya`dan döner dönmez Moskova`daki havaalanında 17 Ocak`ta gözaltına alınmıştı.

Pek çok yıldız, hükümetin İngiltere`de yaşayanlardan gereksiz seyahatlerden kaçınmalarını istemesiyle birlikte seyahatlerinin `iş` için olduğu konusunda ısrar etti.

Dubai`de yaşayan İngillizler, `iş için` şehre gelen ünlü etkileyicilerin sayısı konusunda öfkelendiklerini söyledi.

Bakanların, ülkenin geri kalanı kilit altındayken egzotik yerlerde boy gösteren sosyal medya `infuencer`lar ve diğer ünlüler hakkında giderek daha fazla endişe duyduğu anlaşılıyor.

NAVALNY`NİN SERBEST KALMASI İÇİN GÖSTERİ YAPILMIŞTI

Rusya?da, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalny?nin serbest bırakılması için on binlerce kişinin katıldığı izinsiz gösteri, 23 Ocak`ta düzenlenmişti.

Ülke genelinde yapılan gösterilerde, 3 binden fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Navalny`ye destek amacıyla yapılan gösterilerin "yasa dışı ve kabul edilemez" olduğunu savunmuştu.

Navalny da 31 Ocak`ta gösterilerin yeniden yapılacağını duyurmuştu.



Son dakika... İtiraz reddedildi! Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...
Anahtar Kelimeler:
24.2°