Alıcının ismi gizli tutuluyor! Tam 92 milyon dolar...

Alıcının ismi gizli tutuluyor! Tam 92 milyon dolar...

İtalyan ressam Sandro Botticelli`ye ait 15inci yüzyıldan kalma Madalyon tutan genç adam (Young Man Holding a Roundel) tablosu, ABD`nin New York kentinde 92 milyon dolara (676 milyon 591 bin TL) satıldı.

İtalyan ressam Sandro Botticelli`ye ait 550 yıllık tablo, ABD`nin New York kentinde Sotheby`s Müzayede Evinde yapılan açık artırmada 92 milyon dolara satıldı. Alıcının kimliği açıklanmazken Botticelli`nin Madalyon tutan genç adam (Young Man Holding a Roundel) adlı portresinin 1470-1480 yıllarında yapıldığı belirtiliyor.

BİR ÖNCEKİ SAHİBİ 1 MİLYON DOLAR ÖDEMİŞTİ

Tablonun bir önceki sahibinin, portreyi 1 milyon dolara (28 milyon 160 bin TL) 1982 yılında satın aldığı ifade edildi. Sotheby`s Müzayede Evi, portreye 80 milyon dolar değer biçmişti. Porte, Rönesans döneminin açık artırmayla satılan en pahalı eseri oldu.




SANDRO BOTTİCELL KİM?

1445 yılında Floransa`da doğan Sandro Botticelli`nin gerçek adı Alessandro di Mariano di Vanni Filipepi`dir. Ailesinin kuyumcu olduğu bilinen Botticelli, sanat yaşamına kuyumculuğu öğrenerek başlamış ilk sanat eğitimini de kuyumcu olan kardeşi Antoniodan almıştır. Kardeşinden tasarım yapmayı öğrenen sanatçı, Fra Filippo Lippi ve Verrocchio`nun öğrencisi olmuştu. 

Sandro Botticelli 1510da hayatını kaybetti. Büyüdüğü ve tüm hayatı boyunca yaşadığı yerden birkaç metre uzaklıktaki Floransa`daki Ognissanti kilisesinde Vespucci ailesinin şapeline gömüldü. Botticelli, Fra Filippo Lippin`in ve Verrocchio`nun öğrencisi olduktan sonra 1470de kendi atölyesini kurmuştur. Atölyesini kurduktan sonra yaptığı eserlerle Floransa çevresinde ün kazanmaya başladı.Botticelli`nin mitolojik konulu eserlerinden ilki ve en önemlisi 1482 yılında oldukça alegorik bir resim olan İlkbahar isimli tablosudur.





Alıcının ismi gizli tutuluyor! Tam 92 milyon dolar...
Anahtar Kelimeler: italya
24.2°