Tarih: 28.01.2021 03:53

Kar İstanbul`un kapısına dayandı! Meteoroloji saat vererek uyardı

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçen hafta İstanbul için kar uyarısında bulunurken, beklenen kar yağışı Trakya`da etkisini göstermeye başladı. Özellikle Malkara ilçesinin kuzeyi ile yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından bazı yollar ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının ise 5 santimetreyi bulduğu aktarıldı.

İLÇEDE HAVA SICAKLIĞI -4 DERECE

Tekirdağ - Malkara ve Keşan yolunda hazır kıta bulunan karayolları ekipleri, kar küreme çalışmaları yapıyor. İlçe merkezinde ise hissedilen hava sıcaklığı sıfırın altında -4 derece civarında seyrediyor.

KAR İSTANBUL`DA DA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji, İstanbul için de kar uyarısında bulundu. Bugün saat 15:00 - 21:00 arası karla karışık yağmur bekleniyor. Öte yandan 21:00`dan sonra da kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklığının ise gün içinde en düşük 4 derece olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL`UN DA İÇİNDE BULUNDUĞU 37 KENT İÇİ SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün paylaştığı bilgilendirme haritasında İstanbul`un da içinde bulunduğu 37 kent içi sarı kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan kentler arasında; Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Erzurum, Amasya, Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Giresun, İzmir, İstanbul, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Kütahya, Ordu, Sakarya, Sinop, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Düzce ve Yalova yer aldı.

21 KENT İÇİN TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan 21 kentimiz için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan kentler arasında; Artvin, Antalya, Bitlis, Edirne, Gümüşhane, Isparta, Hakkari, Kayseri, Kırklareli, Konya, Muğla, Muş, Niğde, Nevşehir, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Bayburt, Karaman ve Şırnak yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN TAYYAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —