Joe Biden yönetiminden Türk hamlesi! ABD`nin kritik bakanlıklarına 3 Türk kadın atandı

Joe Biden yönetiminden Türk hamlesi! ABD`nin kritik bakanlıklarına 3 Türk kadın atandı

Amerika Birleşik Devletleri`nde Joe Biden geçen hafta yemin ederek görevine başladı. Biden`ın göreve gelmesiyle birlikte ABD`de üst düzey pozisyonlara yeni atamalar yapılıyor.

ABD`de üç Türk kadına önemli görevler verildi. Dışişleri, Savunma ve Hazine bakanlıklarında Türk kadınlar yönetici pozisyonlarına getirildi. Yeni görevi en son açıklanan isim ise Naz Durakoğlu oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NA NAZ DURAKOĞLU

Naz Durakoğlu ABD Dışişleri Bakanlığı`nda Yasama-Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. Barack Obama döneminde de Avrupa ve Avrasya`dan sorumlu müsteşarın Başdanışmanı olan Durakoğlu, Rutgers Üniversitesi`nde lisans ve Deniz Savaşı okulunda master yaptı.

SAVUNMA BAKANLIĞI`NA ÖZGE GÜZELSU

Joe Biden yönetimine seçilen 2`nci Türk, Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşavir Yardımcılığı`na atanan Özge Güzelsu oldu. California`da avukatlık yapan, önceden Senato Askeri Komitesi`nde çalışan Özge Güzelsu, Türkiye`ye karşı Kürt gruplara destek veren görüşleriyle bilinen ülkenin ilk siyahi Amerikalı Bakanı emekli general Lloyd Austin`in yönetimi altında Savunma Bakanlığı Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapacak. Güzelsu, Stanford ve Harvard üniversitelerinde eğitim gördü.

HAZİNE BAKANLIĞI`NA DİDEM NİŞANCI

ABD`nin Hazine Bakanı Janet Yellen oldu. Yellen`a Hazine Bakanlığı görevinde özel kalem müdürü olarak Türk asıllı Didem Nişancı eşlik edecek. Didem Nişancı 9 Mart 1973 tarihinde dünyaya geldi. 1991-1995 yılları arasında ABD`de Ekonomi alanında eğitim aldı.

Didem Nişancı daha önce eski ABD başkanı Barack Obama döneminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunda (SEC) özel kalem müdürlüğü yapmış ve 2018`de Bloomberg`e geçmeden önce Promontory Finansal Grup şirketinde çalışmıştı.

ABD Senatosunun bankacılık komitesinde de görev alan Nişancı, 1998-2001 yılları arasında ise Hazine Bakanlığında çalışmıştı.

Didem Nişancı


Joe Biden yönetiminden Türk hamlesi! ABD`nin kritik bakanlıklarına 3 Türk kadın atandı
Anahtar Kelimeler:
24.2°