Hükümet kriziyle karşı karşıya kalan İtalya`da Başbakan Conte istifa ediyor

Hükümet kriziyle karşı karşıya kalan İtalya`da Başbakan Conte istifa ediyor

İtalya`da hükümetin ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin koalisyondan çekilmesinin ardından başlayan siyasi kriz, koalisyon hükümetinin Parlamento`nun her iki kanadından da güvenoyu almasına rağmen çözülemedi. Senato`da salt çoğunluk için yeterli sandalye sayısına sahip olmayan Conte önderliğindeki 5 Yıldız Hareketi (M5S), Demokratik Parti (PD), Özgürler ve Eşitler (LeU) koalisyonu aradığı desteği bulamadı.

BUGÜN İSTİFASINI SUNACAK

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, salı sabahı Bakanlar Kurulu`nun toplanacağı ve başbakanın toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı`na çıkarak istifasını sunacağı duyuruldu.

SANDIK SİNYALİ VERİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, dün katıldığı bir televizyon programında, "Ya önümüzdeki günlerde Parlamento`da kalıcı bir şekilde çoğunluğu sağlarız ya da sandığa gitmenin daha doğru olacağını söyleyen ilk ben olurum" demişti.

Koalisyonu oluşturan partiler, istifa haberi sonrasında Cumhurbaşkanı`nın yeniden hükümet kurma görevi vermesi halinde Conte liderliğinde geniş tabanlı bir hükümete destek vereceklerini açıkladılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı