Mercedes?ten Pekin hamlesi

Mercedes?ten Pekin hamlesi

Daimler AG ve Çin merkezli Beiqi Foton Motor`un ortak şirketinin CEO`su Kelley Platt, iki şirketin Mercedes Benz marka kamyonların Pekim`de üretilmesi için 580 milyon dolarlık bir ortak yatırım yapma kararı aldığını açıkladı.

Alman otomotiv üreticisi Daimler ve Çinli ticari araç üreticisi Beiqi Foton, Çin`de yeni bir ticari araç anlaşmasına imza attı. Ülkenin başkenti Pekin`de Mercedes-Benz logolu kamyonlar üretecek iki şirket, bu kapsamda 580 milyon dolarlık yatırım açıkladı.

İki şirketin ortak girişiminin CEO`su Kelley Platt, Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, üretim iki yıl içinde başlayacak.

Bu girişim, Daimler AG`nin son günlerde Çinli şirketlerle birlikte yatırım yapma konusunda attığı ikinci adım oldu. Daimler AG ve Çinli Geely Holding ile 20 Kasım`da yaptıkları ortak açıklamada da, yeni jenerasyon hibrit araç uygulamalarında kullanılmak üzere, yüksek verimli aktarma organlarının ortak üretimi konusunda anlaştıkları duyurulmuştu.

Ortaka çıklamada, Avrupa ve Çin`de piyasaya sürülecek, hibrid araçlar için yeni nesil benzinli motor üretiminin hedeflendiği ve yeni motorların Mercedes-Benz ve Geely`nin markalarında kullanılacağı belirtilmişti.

Mercedes-Benz Cars Operasyonlar Direktörü (COO) Markus Schaefer, ortak açıklamada, "Tamamen karbon-nötr olma hedefimizi koruyoruz. Hedefimiz, 2039 yılına tamamen karbonsuz otomobil filosunu oluşturmak" demişti.